google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Сините насочи вниманието си към Купата на България

След нулевото равенство с ЦСКА 1948 наставникът на Левски Славиша Стоянович призна, че отборът му се представя доста разочароващо в офанзивен план.

Сините не успяха да реализират гол във втори пореден мач, а след днешното реми останаха на девето място на осем точки от Топ 6.

“Беше труден, нервен мач, агресивен и от двете страни,” заяви Стоянович. “Можехме да загубим, а можехме и да спечелим, ако бяхме по-концентрирани във финалния пас. Взехме точка, но не направихме достатъчно за победа.

“В миналия мач във Велико Търново имахме положения. Днес нямахме толкова положения. Беше много по-агресивен мачът. Липсва ни килърския инстинкт, както казват англичаните.

“Прави сте, че нямаме плеймейкър. Имаме много липсващи на тази позиция. Ще бъде по-лесно за нападателите, ако имаме човек на тази позиция. Имаме повече дефанзивни халфове и по-малко креативни.

“Работим здраво и ще се опитаме да направим каквото можем с наличните момчета, преди да се възвърнат контузените.

“По принцип добре играем в защита. Трябва да сме още по-компактни. Допуснахме положения днес. Затова обаче е вратарят. Както се защитаваме, трябва и да атакуваме, за да вкараме гол. Ако не вкараш гол, няма как да спечелиш, това е.”

Стоянович обяви, че сега фокусът на тима му се насочва към турнира за Купата на България. В сряда Сините посрещат у дома Берое в 1/8-финалите на надпреварата.

“Колко реално е да спечелим трофей, ще видим. Размишляваме и на двата фронта – първенство и купа. Не сме далеч от топ 6 в шампионата, но не сме далеч и от критичната зона. Купата е голямото ни желание. Първата крачка е в сряда