Славия обърна Дунав за 3:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Славия победи Дунав (Русе) с 3:1 в мач от 22-рия кръг на Ефбет Лига.

 

Резултатът откри Стефан Христов в 9-тата минута, но белите обърнаха още на почивката с попадения на Емил Стоев (27) и Филип Кръстев (38). През второто полувреме Емил Стоев добави още един гол, за да оформи крайният резултат.

Гостите стартираха по мечтан начин двубоя. Още в 9-тата минута „драконите“ отбелязаха първия гол. Юлиян Ненов пусна много прецизен пас за Стефан Христов, който се промъкна зад защитата на Славия и реализира.

Русенци продължиха да нападат и в 15-тата минута Ненов опита да отбележи, но топката премина на сантиметри от вратата, пазена от Георги Георгиев. След още 5 минути Стефан Христов можеше да вкара още един гол, но ударът му бе спасен от вратаря на „белите“ и националния отбор на България.

В 27-мата минута „белите“ успяха да изравнят. При изпълнение на корнер, Емил Стоев бе забравен на втора греда и с мощен удар отбеляза второто си попадение за сезона.

11 минути по-късно момчетата на Златомир Загорчич се добраха до пълен обрат. Славия направи мълниеносна контра атака. Емил Стоев подаде на Филип Кръстев. Последния прониза Благой Макенджиев от 11 метра.

В 51-ата минута Юлиян Ненов опита техничен удар, но Георги Георгиев успя да отклони топката в корнер.

Третия гол падна в 64-тата минута. Чунчуков се пребори със защитник на „драконите“ и успя да подаде към Емил Стоев, който се разписа за втори път в мача.

7 минути по-късно Филип Кръстев опита силен удар, но топката попадна точно в ръцете на Благой Макенджиев.

В 78-тата минута, появилия се в игра, Ивайло Димитров спечели дузпа за Славия. С изпълнението се нагърби Галин Иванов. Макенджиев обаче позна ъгъла и успя да отрази удара на ветерана.

След победата, „белите“ се изкачват до 5-тото си място. „Драконите“ остават на предпоследна позиция. За Славия предстои гостуване на Левски, а Дунав прима Ботев (Враца) в опашкарското дерби.