Добави коментар

Шефовете на „Овча купел“ са решили да подновят договора на старши треньора Златомир Загорчич. „Белите“ са останали изключително доволни, от това, че сърбинът е изпълнил зададената преди началото на сезона цел, а именно класиране в първата 6-ца на efbet Лига.

Венци Стефанов наскоро се пошегува, че „Заги има безсрочен контракт. Очаква се тази пролет сърбинът да преподпише. Той дойде в Славия през май 2017 и успя да спаси отбора от изпадане. Загорчич успя да спечели двата баража за оставане в лигата срещу Нефтохимик и Локомотив (Горна Оряховица). В следващия сезон „белите“ спечелиха и Купата на България, който им даде право да участват в квалификациите за Лига Европа. Там Славия отстрани финландския Илвес (Тампере), но загуби в следващия рунд от Хайдук (Сплит).

Точно тогава, преди еврокампанията, Загорчич за последно поднови контракта си. В този момент сърбинът е най-дълго задържалия се треньор на отбор от българското първенство.

Президентът на Славия е страшно доволен от свършената работа и особено от налагането на млади футболисти в първия отбор. Последния наложен юноша е Филип Кръстев, който дори се превърна в основна фигура на Славия. Това ще е задачата на Заги и за пролетния дял от шампионата. Загорчич има и план да наложи още от талантите на „белите“. На първо място в списъка са Константин Иванов, Мартин Атанасов и Димитър Стоянов. Тези момчета са неизменна част от групата на Славия за мачовете в лигата и им е дошло време да натрупат и игрови минути. „Белите“ ще залагат на юноши, въпреки че ще играят само срещу най-силните отбори в първенството.

Носят се слухове, че Загорчич също е доволен от условията, които му предоставя Славия и има желание да продължи съвместната си работа с клуба. За това се очаква преговорите да са лесни и да доведат до бързо споразумение.

Добави коментар