Славия удължава договора на Загорчич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефовете на „Овча купел“ са решили да подновят договора на старши треньора Златомир Загорчич. „Белите“ са останали изключително доволни, от това, че сърбинът е изпълнил зададената преди началото на сезона цел, а именно класиране в първата 6-ца на efbet Лига.

Венци Стефанов наскоро се пошегува, че „Заги има безсрочен контракт. Очаква се тази пролет сърбинът да преподпише. Той дойде в Славия през май 2017 и успя да спаси отбора от изпадане. Загорчич успя да спечели двата баража за оставане в лигата срещу Нефтохимик и Локомотив (Горна Оряховица). В следващия сезон „белите“ спечелиха и Купата на България, който им даде право да участват в квалификациите за Лига Европа. Там Славия отстрани финландския Илвес (Тампере), но загуби в следващия рунд от Хайдук (Сплит).

Точно тогава, преди еврокампанията, Загорчич за последно поднови контракта си. В този момент сърбинът е най-дълго задържалия се треньор на отбор от българското първенство.

Президентът на Славия е страшно доволен от свършената работа и особено от налагането на млади футболисти в първия отбор. Последния наложен юноша е Филип Кръстев, който дори се превърна в основна фигура на Славия. Това ще е задачата на Заги и за пролетния дял от шампионата. Загорчич има и план да наложи още от талантите на „белите“. На първо място в списъка са Константин Иванов, Мартин Атанасов и Димитър Стоянов. Тези момчета са неизменна част от групата на Славия за мачовете в лигата и им е дошло време да натрупат и игрови минути. „Белите“ ще залагат на юноши, въпреки че ще играят само срещу най-силните отбори в първенството.

Носят се слухове, че Загорчич също е доволен от условията, които му предоставя Славия и има желание да продължи съвместната си работа с клуба. За това се очаква преговорите да са лесни и да доведат до бързо споразумение.