Славният Лийдс на точка от завръщане в Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трикратният английски шампион Лийдс Юнайтед, който властваше и по европейските терени в края на 60-те и първата половина на 70-години на миналия век, вече е само на една крачка от жадуваното завръщане в Премиър Лийг.

Тимът от “Елън Роуд” надигра Барнзли с 1:0 в напрегнато Йоркшърско дерби и е само на една точка от осигуряването на автоматична промиция, с която ще бъде сложен край на 16-годишното изгнание извън елита.

Ансамълът на колоритния аржентински наставник Марсело Биелса завърши трети през миналия сезон, но така и не успя да премине през ситото на плейофите.

Сега обаче Лийдс, който спечели титлата на Англия за последен път през 1992 година, оглавява подреждането в Чемпиъншип с пет точки аванс пред Уест Бромич и с шест пред третия Брентфорд.

“Победата е плод на колективните ни усилия,” заяви обожаваният от феновете Биелса. “Трябваше да потичаме здраво, за да задържим резултата. Играчите положиха много усилия и показаха кураж и аз оценявам това.”

В неделя Лийдс се изправя срещу Дарби Каунти, но тимът на Биелса може да спечели и на теория титлата във второто ниво на английския футбол ако Уест Бром не успее да победи при гостуването на Хъдърсфийлд в петък.