google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Килиан Мбапе е желан от най-мощните клубове в Европа, а Пари Сен Жермен му постави цена от 200 млн. евро

Звездата на френския футбол Килиан Мбапе за пореден път показа невероятните си качества, когато във вторник вечер заби хеттрик на “Камп Ноу” във вратата на Барселона при разгромния успех с 4:1 на ПСЖ в първия 1/8-финален мач от Шампионска лига. Мбапе има договор с настоящия си клуб до юни 2022 година и ще иска да удължи контракта на своята звезда, като в същото време му е поставил цена от 200 млн. евро.

Мбапе винаги е имал желание да играе в ПСЖ, но и не крие амбициите си да премине в друг европейски гранд „Време е да имам повече отговорности“, каза той още през пролетта на 2019 г. на живо по телевизията, когато по това време мислеше да прави трансфер в Англия.

Четири клуба проявяват сериозен интерес към нападателя на ПСЖ, като това са Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити, Ювентус, ако Кристиано Роналдо напусне Торино. Барселона, дълго бе в надпреварата за привличането на Мбапе, но се оттегли поради липса на средства за подобен трансфер. С привличането на Мбапе, въпросните отбори ще станат още по-силни и ще бъдат способни да доминират в Европа.

Въпросът е кой клуб може да плати 200 млн. на ПСЖ и бъдещата заплата на Мбапе, която ще надвишава 30 милиона евро бруто годишно. Френското издание Le Parisien съобщава, че ПСЖ не възнамерява да продаде своята звезда за под 200 милиона евро.