След като повали Базел, ЦСКА иска скалпа и на Йънг Бойс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Не се очакват изненади в стартовия състав на Армейците

Пет седмици след наелекризиращата вечер на швейцарска земя, в която сътвори забележителен обрат, за да елиминира Базел, ЦСКА София копнее за нов скалп на тим от Страната на шоколада – този на Йънг Бойс.

Мачът на Червeните в Берн е тази вечер от 22.00 часа, като ансамбълът на Даниел Моралес ще опита да изнесе втора поредна запомняща се продукция след нулевото равенство срещу Рома при визитата във Вечния град преди седмица.

Активът на двата тима в групата е еднакъв – те спечилха по точка след загуба и равенство в първите два лръга.

ЦСКА отстъпи у дома на ЧФР Клуж с 0:2 преди ремито с Рома, а Йънг Бойс загуби от Рома (1:2) и направи 1:1 с румънския първенец.

Това прави дуелът тази вечер ключов, тъй като загуба на практика ще сложи край на надеждите за прогрес във фазата на елиминациите.

В групата на ЦСКА не попаднаха невъзстановените Димитър Евтимов, Петър Занев и Жеферсон.

Най-вероятно Моралес ще заложи на утвърдилата се вече единайсеторка – Бусато на вратата, Вион, Антов, Матей и Мазику в отбрана, а пред тях Тиаго и Юга ще са двамата дефанзивни полузащитници. Санкаре ще действа като плеймейкър. Йомов и Синклер ще бъдат на крилата, а в атака ще започне Соу.

От съства на швейцарците ще липсва халфът Марко Шпилман, който е с тежка травма и ще отсъства около месец и половина.

Очаква се наставникът Херардо Сеоане да заложи на Фон Балмос на вратата и Хефти, Камара, Зесигер и Льофлор в отбрана. Лустенбергер и Аебишер ще оперират в средата на терена, а Фаснахт и Нгамалену ще действат по крилата. Нсаме ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Сюлеймани.

ЛИГА ЕВРОПА, 3 кръг:

ЙЪНГ БОЙС – ЦСКА СОФИЯ

Вероятни състави:

ЙЪНГ БОЙС: Фон Балмос, Хефти, Камара, Зесигер, Льофор, Аебишер, Лустенбергер, Сюлеймани, Нгамелеу, Фаснахт, Нсаме

ЦСКА: Бусато, Вион, Антов, Матей, Мазику, Юга, Тиаго, Санкаре, Йомов, Синклер, Соу

Стадион:”Ванкдорф”, Берн
Съдия: Лоурънс Висер (Белгия)