google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров се завърна на корта с победа, след като откри участието си на демонстративния турнир Adria Tour с успех с 2:1 сета срещу Душан Лайович. Българинът се наложи с 4:3, 3:4, 4:1 в отделните сетове, а по-късно днес ще излезе срещу Дамир Джумхур във втория си мач от група “В” на състезанието в Белград.

Григор Димитров изигра последния си мач на 29 февруари, когато отстъпи на Рафаел Надал в Акапулко с 3:6, 2:6 на 1/2-финалите в турнира. След това удари пандемията от коронавирус и Димитров се готвеше индивидуално цели 3 месеца.

Димитров стартира мача със сервис гейм и не даде нито една точка на своя опонент. В следващия гейм Лайович сервира и бе малко разколебан, но все пак изравни резултата в геймовете. В третия гейм сърбинът проби, след като Григор допусна някои грешки, а след това Лайович спечели подаването си и дръпна с 3:1.

Григор Димитров обаче спечели три последователни гейма в първия сет, като взе частта с 4:3. След като успя да пробие за 3:3, мини сетът влезе в решителен тайбрек. Гришо доминираше изцяло и спечели дългият седми гейм с 7-2 точки.

Вторият сет започна със сервис гейм на Душан Лайович, който го спечели на 30 точки. След това Лайович даде само една точка на Григор в неговото подаване и поведе с 2:0 гейма. Гришо спечели първия си гейм във втория сет след пробив на 40 точки, но след това отново загуби подаването си – 1:3. Родният ни тенисист показа много силна игра в следващия гейм и проби на нула, след което спечели подаването си, за да вкара сета отново в тайбрек.

Димитров поведе още от самото начало на тайбрека, като имаше комфортен аванс до 5:3 точки, когато Лайович изравни за 5:5. Григор се пропука при собственото си подаване и сърбинът достигна до сетбол. Лайович оползотвори тази възможност и спечели тайбрека с 7-5 точки.

Така се стигна до решителен трети сет, в който Димитров започна със сервис гейм и поведе с 1:0. Лайович изравни резултата след гейм на 15 точки, след което Димитров спечели на 0 своето подаване – 2:1. В четвъртия гейм Гришо направи пробив и си осигури отличен аванс. Българинът не допусна изненада на серив гейма си и го спечели на 15 точки, с което затвори мача с 4:1 гейма в третия решителен сет.