След Пловдив – Тотнъм срази Саутхямптън с четири гола на Сон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Три дни след трудния успех над Локомотив (Пловдив) в Лига Европа Тотнъм записа първа победа във Висшата лига, надигравайки Саутхямптън с 5:2 като гост след четири гола на корейската звезда Хюн-мин Сон.

Любопитно е да се отбележи, че и четирите попадения на азиатското острие дойдоха след асистенции на головата машина на Шпорите Хари Кейн. Самият централен нападател на тима от северен Лондон се разписа за петия гол.

Статистиците на Острова побързаха да отбележат, че това е първият случай в историята на Висшата лига, в който един играч асистира на един и същи съотборник четири пъти в рамките на един двубой.

Кейн, който през целия изминал сезон направи две асистенции, стана и първият англичанин в историята на Премиършип с четири асистенции в една среща.

Домакините излязоха напред в 32-ата минута след изящно изпълнение на бившия нападател на Ливърпул Дани Ингс. Той овладя в движение дълъг пас в наказателното поле, след което порази целта с остър диагонален шут от малък ъгъл.

Сон възстанови статуквото в добавеното време на първата част с подобно майсторско изпълнение.

След подновяването на играта Спърс бяха пълни господари на терена, а скоростта на Сон и прецизността в подаванията на Кейн се оказаха неразрешим ребус за отбраната на гостите. Кореецът е точен в 47-ата, 64-ата и 73-ата минута.

Кейн бе точен в 82-ата минута, a Саутхямптън допусна за първи път пет гола от Шпорите в мач на “Сейнт Мери”. Крайният резултат бе оформен от Ингс, който бе точен от дузпа стотина секунди преди изтичането на редовните 90 минути.

Това бе първата победа на Тотнъм в първенството през сезона, след като на старта те отсъпиха на Евертън с 1:0.

Саутхямптън пък записа втора поредна загуба, след като в първия кръг Светците бяха надиграни с 1:0 от Кристъл Палас.