google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът в английската Висша лига няма да се поднови в началото на месец май. Рестартът на кампанията в “Премиър Лийг” ще се осъществи само когато е безопастно това да се случи. Решението бе взето на днешната среща на клубовете от Висшата лига.

Възможните дати за подновяването на сезона в английския елит и футболът в страната като цяло щe продължат да се обсъждат и ще се следи ситуацията с пандемията Covid-19. Целта за сезона е същата – всички срещи да се изиграят като това ще се случи след одобрение на правителството на страната и здравните служби.

Клубовете във Висшата лига изразиха съгласие да предложат на футболистите намаление с 30% на годишните им заплати в периода на кризата с коронавируса. Така всички служители в отборите ще останат на работа.

Висшата лига ще поеме и ангажимента да подпомогне Националната здравна служба и семействата на пострадалите с 20 милиона паунда. В аванс ще бъдат осигурени и 125 млн. лири на клубовете от долните нива на английския футбол, за които кризата е много по-тежка.

Припомняме, че последният мач от Висшата лига се игра на 9-ти март, когато Лестър разби Астън Вила с 4:0. След 29 изиграни кръга, лидер в класирането е Ливърпул с 82 точки с 25 повече от втория Ман Сити.