След здрава битка Берое матира Локо Пловдив в последната минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старозагорци успяха да си върнат седмото място след инфарктен край на мача

Берое успя да победи Локомотив Пловдив по изключително драматичен начин с 1:0 в битката за седмото място в група А на втората осмица в Първа лига.

По-рано днес ЦСКА 1948, надви Арда с 5:1 и изглеждаше, че ще запази седмата позиция с хикс в Стара Загора, но Аулин Фал донесе успеха за “зелен0-белите”.

Още преди срещата да започне, бившият футболист и на двата отбора Мартин Камбуров, получи фланелка в цветовете на Берое и Локомотив Пловдив, с която те го поздравиха за рекорда му за най-много голове в родния елит.

Преди да изминат и няколко минути игра се стигна до принудителна смяна в състава на гостите. Давиде Мариани стъпи на глезена на Парвиз Умарбаев и макар таджикистанецът да получи медицинска помощ и въпреки, че се опита да продължи игра, трябваше да бъде сменен.

В 11-ата минута Даниел Генов беше изведен зад защитата, но Илко Пиргов предвидливо излезе и успя да изчисти. Малко по-късно Симеон Мечев отправи коварен удар от далечна дистанция, но до гол не се стигна.
След здрава битка Берое матира Локо Пловдив в последната минута 1
В 42-ата минута Генов отново се озова зад гърба на отбраната на гостите, но падна на тревата след съприкосновение с Гомис. Съдията даде сигнал играта да продължи, след което “смърфовете” развиха отлична атака, която приключи със спасяване на Ганев.

Втората част започна с възможност пред Берое, след като Генов преодоля Гомис на скорост и навлезе в наказателното поле, след което стреля, но неточно.

Малко повече от десет минути преди края Ганев направи отлично спасяване след удар от няколко метра на Христо Иванов, който се възползва от недобро изчистване на топката от защитник в зелено и бяло.

Така се стигна до последната 90-та минута на срещата, когато изстрел на Даниел Генов бе блокиран от играч на Локо Пд, но топката стигна до Фал, който с глава разстреля Пиргов.

Така Берое отново е на седмо място с 41 точки – една повече от осмия ЦСКА 1948. Локо Пловдив пък е с 37 на деветата позиция.

Фото: СтартФото