Следващият сезон в Първа и Втора лига започва на 7 август
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският футболен съюз взе решение следващия сезон в елитния ешелон да започне на 7 август. Централата мотивира двуседмичното отлагане с усложнената епидемиологична обстановка в страната. Ръководството на съюза обяви, че началото на първенството във Втора лига също ще бъде дадено през първия августовски уикенд. Ето и официалното заявление на ръководството на БФС, което беше предшествано от директива от Министерство на спорта, в която също се настояваше за преместването на старта на новото първенство:

“Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г.”

В повече от половината от клубовете в елитния ешелон, както и в няколко тима от Втора и Трета лига бяха обявени случаи на заразени с коронавирус. Вчера пък правителството издаде нова заповед, с която постанови, че мачовете ще се играят без публика.