Словак с богат опит ще свири на ЦСКА в Базел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Словакът Иван Кружляк, който до този момент не е ръководил мач на български отбор, бе назначен за главен съдия на двубоя на ЦСКА София с Базел от плейофите на Лига Европа.

УЕФА пък потвърди, че срещата ще се състои на 1 октомври от 21.30 часа на стадион “Сейнт Якоб Парк” в едноименния швейцарски град. Снощи Базел си осигури мач с Армейците, след като надделя с 3:2 над Анортозис (Фамагуста).

Иначе Кружляк може да се похвали със солиден опит както в континенталните клубни турнири, така и в дуели на национални отбори.

През миналия сезон словакът ръководи три двубоя от груповата фаза на Шампионската лига – Галатасарай – Брюж, Ливърпул – Генк и Бенфика – Лион, както и три европейски квалификации.

Кружляк вече е бил съдия на един мач на Базел. През сезон 2015/2016 той свири двубоя от групите на Лига Европа Базел – Фиорентина, който завършва без победител – 2:2.

Стана ясно също, че ЦСКА повиши клубния си коефициент до 6.500. Преди началото на надпреварата в Лига Европа Червените имаха коефициент 4.000.