google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Членът на Изпълкома на БФС и вицепрезидент на централата Йордан Лечков за пореден път реагира остро на нападките по негов адрес, заявявайки че нито той нито ръководството носят вина за състоянието на футбола ни.

Нещо повече, сливналията засипа с похвали хората, управлявали футболния съюз през последните 15 години, заявявайки че именно те са осигурили най-добрите възможни условия за националния отбор и играчите.

“Отказвам да нося генералната вина, че ние дълги години нямаме класиране на голям форум, но ако аз съм изкупителната жертва, няма проблем,” заяви пред репортери бившият халф на Сливен, ЦСКА и Хамбургер.

“Това трябва да се приключи веднъж завинаги!

“Като ръководство сме осъществили всичко, за да може тези млади хора да се чувстват добре и да се развиват. Да имат най-доброто!

“Никога не съм си позволявал да бъда злостен, да коментирам как някой не може да я спира, за да получавам това нещо. Отказвам да нося вина. Винаги съм си казвал мнението, съжалявам, че не съвпада с мнението на футболистите, но предполагам, че съвпада с вашето мнение.

“Крайно време е да си кажа категоричното мнение. От 2005 година отговарям за националния отбор, не съм изпълнителен директор. Мисля, че гледаме едни и същи мачове.

“Когато ми задавате въпрос, какво очаквате от мен: да отговоря това, което съм видял, или да спестя това, което съм видял. По този начин разбирам моите ангажименти към назначаването на треньори, представянето на футболистите в националния отбор.”

Лечков не спести реплика и към бившия капитан на Трикольорите Ивелин Попов, който тази сутрин отново заяви, че една от причините за неговия отказ да играе в отбора е именно дясната ръка на Борислав Михайлов.

“Този национален отбор не е на Йордан Лечков, не е на Ивелин Попов,” обяви Лече. “Той е на България. Мисля, че трябва да се коментира това, което се вижда.

“Винаги съм запознавал колегите от Изпълкома със състоянието на националния отбор. За голямо съжаление резултати няма.

“Ако има треньор, на когото да съм казал кой да играе или кой да не получи повиквателна, елате и ми се обадете. Няма такъв случай! Винаги съм действал така през годините. Някой да каже, че сме гледали различни мачове, сядам и бих дискутирал.

“В този ред на мисли, сега има възможност. Нека националният отбор ме опровергаят с добри резултати и се класираме на голям форум. Все още ли съм отговорник, защото много ме зачертахте?

“Няма незаменими във футбол, щом може без Марадона, може и без всички нас. Футболът продължава да съществува. Най-добрият отговор е на терена, с добри резултати.”

Лечков повтори също, че няма намерение да се кандидатира за президент на БФС.

“Няма да се кандидатирам за президент, отдавна съм го казал,” заяви той. “Всеки може да поиска оставка, беше грешно поискана и не трябваше да се дава. Аз обаче нямам намерение да се кандидатирам.”