Случи се! Спартак удари Ботев Пд във Варна и записа първи успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" изстрадаха успеха си над "канарчетата", но в крайна сметка триумфираха и могат да гледат с повече оптимизъм към бъдещето.

Отборът на Спартак Варна най-после успя да запише победа през сезон 2022/2023 година в родната Първа лига!

Това се случи, след като футболистите на Тодор Киселичков се наложиха с 3:2 в домакинството си на Ботев Пловдив в среща от откриващия се 11-ти кръг на първенството.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като “канарчетата” бяха по-силни през първата част, а “соколите” през втората.

Любопитно е, че възпитаниците на Желко Копич на цели три пъти уцелиха гредата на вратата, пазена от Иван Дичевски.

Малко след изминаването на четвърт час игра гостите от Пловдив можеха да излязат напред в резултата след хубав изстрел на Рой Херман от границата на наказателното поле, но Иван Дичевски се намеси, а впоследствие топката се отклони в напречната греда и излезе в ъглов удар.

В добавеното време на първото полувреме отново шанса не бе на страната на “канарчетата”, след като удар на Антоан Бароан с глава срещна гредата на “соколите”.

Тимът на Спартак Варна излезе напред в резултата в самото начало на второто полувреме – 47-ата минута, когато Здравко Димитров добре проби на фланга и прати кълбото по земя към Божидар Васев, който изпревари Самюел Супрайен и с едно докосване вкара топката в мрежата на Хидайет Ханкич.

В 52-ата минута “соколите” нанесоха нов звучен шамар по амбициите на Ботев. Виктор Митев центрира остро от пряк свободен удар в наказателното поле на “жълто-черните”, а там Мохамед Брахими сбърка фатално с глава и прати коженото кълбо в собствeната си врата.

5 минути по-късно обаче гостите получиха правото да изпълняват 11-метров наказателен удар заради нарушение на Илкер Будинов срещу Мохамед Брахими. С изпълнението на дузпата се нагърби Антоан Бароан, който се разписа хладнокръвно и намали изоставането на своя отбор.

Съставът на Ботев Пловдив бе близо до изравняването на резултата в 68-ата минута, но изстрелът на Джеймс Етоо за трети път срещна гредата на вратата, пазена от Иван Дичевски.

В 74-ата минута Здравко Димитров навлезе в наказателното поле и финтира технично няколко от играчите на “канарчетата”. Впоследствие топката се озова в краката на Румен Руменов, който нямаше как да сбърка на опразнената врата.

Дълбоко в добавеното време на срещата футболистите на Ботев върнаха едно попадение след точно изпълнена дузпа на Елвис Ману, но силите на пловдивчани не стигнаха за нещо повече.

Спартак Варна – Ботев Пловдив 3:2

1:0 Божидар Васев (47′), 2:0 Мохамед Брахими (52′) аг., 2:1 Антоан Бароан (57′) д., 3:1 Румен Руменов (74′), 3:2 Елвис Ману (95′)

Снимка: start-photo.bg