Смут в Ботев – тръгва ли си Зингаревич от Пловдив?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Членът на директорите Илиян Филипов изрази учудване защо руснакът така и не иска да се сдобие с акциите на клуба

В последните седмици настроението на привържениците на Ботев Пловдив е преобладаващо минорно.

Но причината не е само в бледите изяви на отбора, гарнирани с напудрените и неуважителни изказвания на провалилия се наставник Азрудин Валентич, който в същото време така и не престана да се оплаква от българския футбол и опонентите на Канарчетата.

Голямото притеснение за феновете е свързано с вървящата из Града под тепетата мълва, че руският бизнесмен Антон Зингаревич вече не бил толкова ентусиазиран да инвестира крупни суми в клуба.

Сигнал за това даде и членът на новия Съвет на директорите в Ботев – Илиян Филипов. Той изрази учудване от факта, че Зингаревич продължава да не иска да придобие акциите на клуба.

През януари тази година Общото събрание избра петчленен Съвет на директорите в състав: Антон Зингаревич, Александър Ослан, Илиян Филипов, Георги Христосков и адвокат Слави Микински. Те обаче така и остават невписани в Търговския регистър.

Така на практика Ботев продължава да се управлява документално от тричленен Съвет на директорите в състав: Ангел Палийски, Васил Наумов и Петко Ангелов.

“Нямам никаква представа защо още не се вписва новият Съвет на директорите,” кометира Филипов пред plovdiv24.bg. “Нямам информация. Доста време не съм говорил със Зингаревич.

“Аз имам и друга работа, която не мога да оставя. Разбира се, че ме учудва фактът, че той все още не взима акциите на клуба. Скоро не съм говорил с него, тъй като не ходих на последните няколко мача, защото имах други ангажименти.”