google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Fenway Sports Group са готови да продадат мърсисайдци при добра оферта

Изненадващо изявление от американските собственици на Ливърпул – клубът се продава. Fenway Sports Group (ФСГ) пуснаха официално изявление, като те очакват добра оферта за интересите на клуба и мърсисайдци може да сменят собствеността си.

“В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и слухове за такива. Не е изненадващо, че ние често сме питани за състоянието на собствеността на Ливърпул”, заявиха в изявление от ФСГ.

При правилната оферта, която е в най-добрите интереси на клуба, Ливърпул се продава. За момента ние сме изцяло отдадени на това да осигурим успех на този исторически отбор и на терена, и извън него. Но заяваваме готовност за преговори”, написаха още американците.

ФСГ закупи Ливърпул пез октомври 2010 година, когато инвестиционната компания придоби акциите за сумата от 300 млн. лири от Джордж Джилет и Том Хикс, които тогава бяха начело на легендарния тим от “Анфийлд”.

Наскоро друг английски гранд – Челси, бе продаден за сумата от 4,250 милиарда лири, като се очаква сумата за Ливърпул да бъде сходна.