Собствениците на Нова ТВ и Диема Спорт искат да купят Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
BC Partners готови да платят над 1 милиард евро, но китайските собственици са склонни да се разделят с около 40 процента срещу половин милиард

Британската инвестиционна група BC Partners проявява сериозен интерес към закупуването на италианския гранд Интер, съобщава Reuters, базирайки се на свои източници.

Собствениците на Нова ТВ и Диема Спорт искат да купят Интер 1

Напомняме, че неотдавна BC Partners, като главни акционери в “Юнайтед груп”, завършиха процеса по придобиването на “Нова Броудкастинг груп”, в която влизат няколко телевизионни канала като Нова ТВ и Диема Спорт.

Reuters съобщава, че инвеститорите имат сериозни интереси в развитието на своето влияние в италианския футбол, а сделката може да надхвърли над 1 милиард евро.

Един от източниците на Reuters обаче смята, че китайският гигант Сунинг, притежание на фамилия Жанг – собственик на Нерадзурите, е склонен да се разделя единствено с миноритарен дял от Интер, но не и да предостави на нов инвеститор прякото управление на клуба.

Информациите гласят, че китайците са готови да продадат около 40%, които биха стрували около 500 милиона евро.

Financial Times потвърждава, че китайците спешно търсят суми от порядъка на 200 милиона евро за запълване на празнини в бюджета. За изминалата финансова година, от Интер отчетоха загуби от над 102 милиона евро.

Ares, Fortress, Equit и Arctors са сред другите инвеститори, за които се смята, че имат сериозен интерес към сделки за различни проценти от собствеността на Интер.