Собствениците на Саутхемтън пробват пак да купят Левски?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Все още дълговете към Васил Божков бавят процеса

Компанията „Юнайтед Груп“ не се е отказала от плановете си да придобие мажоритарния дял акции на Левски, пише “Тема Спорт”.

Преговорите между двете страни са подновени, като представители на сръбския медиен магнат Драган Шолак са имали наскоро среща с ръководството на “сините”.

Тема на разговорите са 80% от клуба, а на срещата са били собственикът на Левски Наско Сираков заедно с Иво Ивков.

Информациите са, че дори вече има принципна договорка по почти всички важни въпроси. Най-голямата пречка за сделката обаче са висящите задължения на клуба към бившия им собственик Васил Божков.

Той заяви няколко пъти, че няма да търси тези суми от “сините”, но все още това му решение не присъства никъде черно на бяло и без това да стане факт, до продажба на клуба не може да се стигне.


Припомняме ви, че Шолак за пръв път беше свързан с придобиването на Левски в средата на май месец, когато беше провел първоначални разговори с ръководството на “сините”. Сърбинът е собственик на “Юнайтед Груп”, под която шапка са медийни и телекомуникационни лидери у нас като Nova Broadcasting Group и Vivacom.

Информациите са, че Шолак има огромни планове за Левски и планира сериозни инвестиции в инфраструктурата на клуба и детско-юношеските формации.