Собственикът на Милан: Разликата между Англия и нас е голяма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джери Кардинале намекна, че идеята за Суперлига може да разреши този проблем

Собственикът на италианският шампион Милан – Джери Кардинале говори пред “Инвест Спортс” и в интервюто разкри какви са плановете му за управление на клуба.

“Не можеш да купиш един клуб и да не вършиш нищо повече. Трябва да промениш някои неща. Определено можем да помогнем много за развитието на клуба. На трансферния пазар параметрите между различните първенства са еднакви, но всяка една лига има ограничения, с които клубовете трябва да се съобразяват. В Италия, например, няма нови стадиони от 2011 година. Това е сериозно”, започна той.

“Цената на тв правата в Англия е три пъти по-висока от тази на Серия А и Ла Лига. Съотношението е 2 към 1. Инвестирането в Милан е хибрид между опитът, който съм натрупал с Ливърпул и Тулуза. Клубовете вече са компании за забавление. Това, което научих с Ню Йорк Янкийс и Ред Сокс е, че не можеш винаги да побеждаваш. Това е и красотата на спорта.”.

“Милан спечели Скудетото и очакванията са да го направим отново, но в Шампионската лига виждаме, че има огромна разлика с клубовете от Висшата лига. “Елиът” свърши страхотна работа в Милан и искам да продължим този път. Колко време ще остана? Не съм притеснен за това как ще си тръгна. Не инвестирам, за да мисля кога ще напусна. Суперлигата? Трябва да се справим с разликата между Висшата лига и Серия А. Когато достигнеш определени нива, всичко става политика. Моята работа е да съм здраво стъпил на земята и да работя. Интересно е обаче да се разбере защо се случват определени неща.”, добави Кардинале.