Sofia Open 2020 ще e от голямо значение в битката за финалите на ATP
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тенис турнирът Sofia Open 2020 официално бе включен в календара на ATP за настоящия сезон. Така България е сред малкото държави в света, които ще организират турнир от АТП тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус. Още по-добрата новина е, че надпреварата в София ще бъде от голямо значение за състезателите.

Петото издание на турнира в българската столица ще бъде от съществено значение за участие в 50-ите юбилейни финали на ATP, които стартират веднага след края на Sofia Open. Точките от турнира у нас ще бъдат зачетени за световната ранглиста и за борбата за място на Nitto ATP Finals в Лондон.

Поради тази причина Sofia Open 2020 може да се превърне в битка до последно за класиране на финалите на световния тенис тур. Много от състезателите ще искат да участват на финалите в Лондон. Съкратеният сезон е и предпоставка за оспорвана надпревара за класиране на Nitto ATP Finals.

Sofia Open 2020 ще се проведе от 7 до 14 ноември. Двубоите от основната схема на турнира е планирано да заппочнат от 8 ноември (неделя), а ден преди това ще се играят само квалификации. Финалът ще се проведе на 14 ноември (събота).

Съвсем скоро се очаква детайлна информация за билетите и за условията за достъп до “Арена Армеец”, които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.