Соколов: Разбира се, че липсата на Салпаров и Йосифов се усеща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Соколов сподели, че в настоящия отбор има момчета с много потенциал

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Цветан Соколов коментира играта на отбора след успеха в четвъртата контрола срещу Северна Македония с 3:1 гейма. Най-силният ни волейболист говори също за предстоящите двубои и как се отразява липсата на ключови фигур икато Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.

“Тръгнахме доста тежко, не показахме дори това, което правим на тренировките. Но точно заради това са тези приятелски двубои – да се обиграем, да играем срещу някакви хора, които не познаваме, което в момента се и случи. Направихме доста елементарни грешки, които, както казах, по време на тренировка не ги правим. Това обаче е добре. В момента прегоряхме, бих казал, и утре ще бъде много по-различен мач, много по-различна ще е дори нашата мотивация. В момента най-важното е, че всички сме здрави, защото положението наоколо не е много цветущо”, каза Соколов за Спортал.

На въпрос дали в отбора се усеща липсата на Виктор Йосифов и Теодор Салпаров, Соколов отговори:

“Разбира се, че се усеща. Става въпрос за хора, които са били страшно много време в националния тим. Всички сме наясно Теодор Салпаров колко е емоционален, да го заместиш е малко трудно. Виктор пък беше капитан на националния отбор, един човек, който страшно много помага. Нужно ще е време да ги заместим. Сега всички играчи в отбора се стараят, дават максимума от себе си, за да покажат, че също може да се разчита на тях и лично според мен тези момчета имат голям потенциал и ще го демонстрират.”

Соколов каза още, че е щастлив в България, тъй като от пет месеца не се бе прибирал. Капитанът на националния ни тим се чувства добре физически и очаква до няколко дни да е в още по-добра форма.