google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не се печели нищо, когато си първи през януари", заяви Солскяер

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер направи изявление преди двубоя с Ливърпул от 18-ия кръг на английското първенство в неделя. “Червените дяволи” постигат страхотни резултати в последните два месеца и заслужено са водачи във Висшата лига, но това няма особено значение, когато трябва да играят срещу Ливърпул – това е мнението на наставника на Юнайтед, който заяви, че не се печели нищо, когато си лидер по това време на сезона.

“Когато си на върха в първенството през януари, не се печели нищо. Това никога не е било нашата цел. За нас е важна позицията ни в края на сезона”, каза Солскяер на пресконференцията преди двубоя срещу мърсисайци.

“Винаги е вълнуващо, когато предстои да играеш срещу отбор от такъв калибър. Формата, в която се намираме, няма никакво значение в подобни срещи. Отиваме на “Анфийлд”, това е голям мач за клуба, за футболистите и за привържениците. Очакваме го”, допълни норвежеца.

Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Ливърпул, притежавайки най-добрия рекорд като гост в шампионата със спечелени 22 от възможни 24 точки далеч от дома, но техният опонент е без поражение на собствения си стадион от април 2017 година в първенството на Англия.

“Мястото ни на върха в таблицата ни дава увереност и показва докъде сме в развитието ни. За нас двубоят срещу шампиона е чудесен тест. Ливърпул е в невероятна серия на собствен терен. Дали сме способни да поднесем изненада? Ние сме претендентите, а те са си заслужили правото да се наричат шампиони. Ние обаче искаме нещо, което те имат. Ако съдим по резултатите от последните години, наш успех в неделя бъде изненада”, каза още Солскяер.