Солскяер: Ливърпул е шампионът – ние сме претендентите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не се печели нищо, когато си първи през януари", заяви Солскяер

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер направи изявление преди двубоя с Ливърпул от 18-ия кръг на английското първенство в неделя. “Червените дяволи” постигат страхотни резултати в последните два месеца и заслужено са водачи във Висшата лига, но това няма особено значение, когато трябва да играят срещу Ливърпул – това е мнението на наставника на Юнайтед, който заяви, че не се печели нищо, когато си лидер по това време на сезона.

“Когато си на върха в първенството през януари, не се печели нищо. Това никога не е било нашата цел. За нас е важна позицията ни в края на сезона”, каза Солскяер на пресконференцията преди двубоя срещу мърсисайци.

“Винаги е вълнуващо, когато предстои да играеш срещу отбор от такъв калибър. Формата, в която се намираме, няма никакво значение в подобни срещи. Отиваме на “Анфийлд”, това е голям мач за клуба, за футболистите и за привържениците. Очакваме го”, допълни норвежеца.

Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Ливърпул, притежавайки най-добрия рекорд като гост в шампионата със спечелени 22 от възможни 24 точки далеч от дома, но техният опонент е без поражение на собствения си стадион от април 2017 година в първенството на Англия.

“Мястото ни на върха в таблицата ни дава увереност и показва докъде сме в развитието ни. За нас двубоят срещу шампиона е чудесен тест. Ливърпул е в невероятна серия на собствен терен. Дали сме способни да поднесем изненада? Ние сме претендентите, а те са си заслужили правото да се наричат шампиони. Ние обаче искаме нещо, което те имат. Ако съдим по резултатите от последните години, наш успех в неделя бъде изненада”, каза още Солскяер.