Солскяер нададе вой: “Имаше дузпа, 100 процента!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на Червените дяволи не скри гнева си от съдийската пасивност в ситуация през първото полувреме

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер остана крайно недоволен от решението на рефера Стюърт Атуел да не отсъди дузпа в полза на неговия тим през първото полувреме на дуела с Челси, завършил при нулево равенство.

Във въпросната ситуация Калъм Хъдсън-Одой игра с ръка в наказателното поле, но останаха съмнения дали Мейсън Грийнууд също не докосна топката с ръка преди това.

Ситуацията бе гледана и с прочутата система ВАР, като в крайна сметка реферът от Нънийтън прецени, че няма основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

Босът на Юнайтед обаче бе на съвсем различно мнение.

“Беше дузпа, 100 процента, няма съмнения!” изригна норвежецът. “Ако това е естествена позиция, в която ръката да бъде, когато идва топката, тогава трябва да съм сляп.”

“Искахме да спечелим. Качеството при завършването на атаките не беше достатъчно добро, но пресирахме добре, имаше желание, работихме здраво.

“Давид де Хеа направи страхотно спасяване и не допуснахме гол. Първото полувреме беше накъсано. Като цяло се получи слаб мач, но играхме добре на моменти. Създадохме няколко поолжения, но не беше достатъчно. Мисля, че играхме отлично в защита.”