Солскяер: Понякога Фернандеш ме кара да си скубя косите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Ман Юнайтед обаче обяви колко важен е Бруно Фернандеш за отбора

Старши-треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви леко изненадващо, че понякога “си скубе косите” заради звездата на тима Бруно Фернандеш, но все пак разкри колко важна е ролята на португалския плеймейкър за “червените дяволи”.

Фернандеш бе привлечен в Юнайтед в края на януари и за 11 месеца преобрази “червените дяволи”, превръщайки се в лидер на отбора от “Олд Трафорд”. Португалецът вече подобри рекорда за най-много голове и асистенции от полузащитник в рамките на една календарна година във Висшата лига. Досегашното постижение бе на Франк Лампард (29), но след мача с Лестър Сити миналата вечер, завършил при равенство 2:2, Бруно е бил директно замесен в 31 гола в елита на Англия за 2020. От началото на февруари само Роберт Левандовски и Лионел Меси са били замесени в повече голове в топ 5 първенствата на Стария континент. Във вчерашния мач срещу Лестър, Бруно Фернандеш се отчете с гол и асистенция, но сбърка при първото попадение на съперника.

“Без съмнение Фернандеш е играч, който директно влияе на резултатите от двубоите. Той създава шансове, вкарва, поема рискове, което всеки един играч на Манчестър Юнайтед трябва да бъде достатъчно смел, за да прави. Определено има смелост и око за паса. Понякога си скубя косите заради него, когато може да направи по-лесен пас настрани или назад, но не можеш да отнемеш свободата на Фернандеш. Искаме той да бъде нашият Х-фактор и съм много доволен от влиянието му върху представянето ни през кампанията и цялата година. Той също така винаги подкрепя своите съотборници”, коментира старши-треньорът на Ман Юнайтед.