Солскяер преди мача със Сити: “Най-лошо е да загубиш 1/2-финал”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Солскяер се прицели във финала на Карабао Къп

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази надежда, че този път неговият тим ще се подготви добре и няма да допусне болезнена загуба в полуфинала за Купата на Лигата (Карабао Къп) – нещо, което сполетя Червените дяволи в предишното издание на турнира.

Юнайтед надигра Евертън с 2:0 на “Гуудисън Парк” в 1/4-финалната фаза на надпреварата, а както и преди година ще се изправи срещу съгражданите си от Манчестър Сити за място във финала.

“Най-лошото е да загубиш на полуфинала,” заяви норвежецът. “Поне, когато стигнеш до финала, имаш чувството, че си изградил нещо, че си направил крачка напред.

“Затова ще направим всичко възможно, за да се подготвим добре за предстоящия мач и да стигнем до финала. Разбира се, преди това имаме доста двубои във Висшата лига.”

Солскяер заяви, че Ман Юнайтед е надиграл безапелационно Евертън.

“През първите 20-25 минути бяхме перфектни и трябваше да водим с един, два или три гола, но Робин Олсен направи няколко добри спасявания и остави Евертън в играта,” заяви той. “След това те имаха добър период в края на първата част, но през второто полувреме отново ние доминирахме. Не си спомням Дийн Хендерсън да е играл с топката.

“Тотално надиграхме Евертън, бяхме в тяхното наказателно поле, имахме корнери, имахме други статични положения, центрирания, голови възможности. Малко съм разочарован, че не поведохме по-рано с гол или два, но представянето ни бе отлично, също и през втората част.

“Когато печелиш, няма значение как го правиш. Победихме и продължаваме напред, което е най-важното, така че промените в състава не се отразиха. Резултатът е най-важен. Играчите знаят, че им имам доверие.

“Имаме широк състав и всеки ще има възможност да играе по различно време през сезона. Това бе важен мач за футболисти, които отдавна не са играли като Аксел Туанзебе и Ерик Байи. Но те се справиха отлично”