Солскяер: Рашфорд ще реши сам дали да играе срещу Уест Бромич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилският национал Алекс Телес е пред дебют във Висшата лига

Старши-треньорът на Манчестър Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, вярва, че ще може да разчита на нападателя Маркъс Рашфорд в предстоящото домакинство на Уест Бромич в събота. Мачът е от 22:00 ч. на “Олд Трафорд” като “червените дяволи” са фаворити за победата.

Рашфорд не успя да вземе участие в мачовете на националния отбор на Англия през миналата седмица заради контузия в рамото, но той вече се е възстановил и може да поведе нападението на своя тим срещу Уест Бром.

“Маркъс тренира във фитнеса и премина лечение. Днес той се подготвя със съотборниците си и се надявам, че ще каже, че е готов за двубоя с Уест Бромич, като сам ще вземе решение дали да играе. Мисля, че той е готов”, коментира Солскяер.

Солскяер очаква участие в мача с “дроздовете” да вземе и бранителят Алекс Телес, който все още очаква своя дебют във Висшата лига, след като пропусна последните двубои, тъй като бе болен от коронавирус.

“Всички резултати за COVID-19 след завръщането на футболистите от националните им отбори са отрицателни. Алекс Телес пътува до Бразилия, а резултатите от неговите тестове създадоха неяснота. Той е тук от няколко дни, тренира и ще може да играе”, заяви норвежкият специалист.

Новината, че Солскяер ще може да разчита на Телес е доста добра, тъй като другият опитен ляв краен защитник в състава – Люк Шоу, е с травма и пропуска двубоя. Халфът Джеси Лингард и защитникът Фил Джоунс също са контузени и няма да вземат участие в мача в събота вечер. Защитиците Ерик Байи и Маркос Рохо вече тренират с отбора, но едва ли ще се рискува с пускането им в игра.

Младият талант на Ман Юнайтед – Мейсън Грийнууд, пък е преодолял заболяване и ще бъде на линия за срещата с Уест Бромич.

“Мейсън е много по-здрав. Той не можа да тренира осем или девет дни, което е сериозен период от време за нас. Тази седмица той работи много здраво във фитнеса и на игрището. Той ще се завърне в игра съвсем скоро”, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.