Солскяер с коментар за расистките обиди към играчи на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тези хора не са фенове на Манчестър Юнайтед", заяви тренорът на "червените дяволи" по повод обидите на расова основа към Аксел Туанзебе и Антони Марсиал

Треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер коментира грозните обиди към Антони Марсиал и Аксел Туанзебе в социалните мрежи. Двамата футболисти са винени от фенове на “червените дяволи” за поражението от Шефилд Юнайтед с 1:2 в сряда. Мениджърът на Юнайтед заяви, че хората, които ги нападат, са анонимни и не са привърженици на отбора.

В същото време Солскяер обяви, че нападателят Антони Марсиал е готов за утрешното гостуване на Арсенал. Марсиал не направи най-добрия си мач срещу Шефилд и бе посочен от феновете като основен виновник за загубата с 1:2 от последния в класирането. Някои от нападките обаче бяха на расистка основа, като те бяха отправени и към защитника Аксел Туанзебе, за което Солскяер смята, че е отвратително.

“Невероятно е, че такива неща се случват през 2021 година. От много време насам водим кампания заедно с Висшата лига, но явно някои хора не разбират нейния смисъл. Те се крият в социалните мрежи, анонимни са и това е отвратително. Тези хора не са привърженици на Манчестър Юнайтед. Клубът стои зад всеки един от футболистите си”, коментира норвежкият специалист.