Спалети: Можем да обещаем обич и страст.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианецът не се изхвърли с големи обещания за мача със Северна Македония

Националният селекционер на Италия – Лучано Спалети участва в пресконференция преди мача на неговия тим срещу Северна Македония, който ше се играе тази вечер.

“Това, което искам, е да имаме правилното отношение през целия мач. Не бива да се възприемаме като жертви, а да надграждаме върху всичко, по което работихме по време на седмицата. Това не означава да атакуваме през цялото време, защото ще има моменти, в които ще се наложи да се защитаваме, но искаме винаги да бъдем проактивни. Дори най-добрите тимове понякога трябва да се бранят с девет човека пред наказателното поле, когато е необходимо. Имаме силни играчи, това е добър отбор. Така че разполагаме с всичко нужно, за да играем добър футбол. За тази цел трябва да бъдем организирани, но и да има място за креативност и вдъхновение за тези, които виждат отигравания отвъд обикновените. Най-после разполагам с президент, който купува всички играчи, които искам”, започна италианецът.

 

“Нямаме оправдания, ако противниковият отбор има по-добра вечер, сваляме шапки и ги поздравяваме. Не можем винаги да обещаваме прекрасни резултати, но можем да обещаем обич и страст. В нашия футбол трябва да се влюбват всички онези, които се интересуват от националния ни отбор. Не искам да повтаряме същите грешки от предишния ни мач със Северна Македония. Те са физически силни, движат се добре в пространствата и се защитават дълбоко. Трябва да придвижваме топката бързо, за да принуждаваме тяхната отбрана да се отваря. Капитанската лента? До Европейското първенство ще я носи играчът с най-много мачове. След това ще видим дали ще разнообразим нещата. Не ми харесва тази практика с йерархията. За мен капитанът е този, който получава най-голямо уважение в съблекалнята, приятел е с всички, щедър е и е ценен дори и от противниците”, допълни той.