Специалният мач на Лудогорец… срещу Специалния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орлите на Станислав Генчев се изправят срещу отбор, играл финал в Шампионската лига преди година и половина

След две подхлъзвания в групата си в Лига Европа българският шампион Лудогорец е в очакване на поредната специална европейска вечер.

А този път тя е повече от любопитна – съперник на Орлите в дуел на “Хювефарма Арена” е не друг, а финалистът в Шампионската лига за 2019 година Тотнъм Хотспър. Предвождан не от друг, а от Специалния…

Двубоят започва в 19.55 часа, а в състава на Шпорите ще може да видим немалко от онези, които се появиха и в заключителната среща в най-силния континентален турнир преди година и половина. Различното е, че до тъчлинията вече не застава Маурисио Почетино, а неподражаемият Жозе Моуриньо.

Португалският маестро вече вкуси от българската атмосфера, преживявайки доста тежки моменти в мача на Тотнъм с носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив).

Специалният мач на Лудогорец... срещу Специалния 1

Сега обаче Моу ще кръстоса шпаги с отбор, разполагащ с още по-висока класа и предвождан от още по-интересен наставник – Станислав Генчев. Човекът, направил звездни формации като тази на ЦСКА Москва да изглеждат като второразредни отбори при визитите в Лудогорието.

Тотнъм със сигурност е черешката върху тортата за европейските авантюри на Лудогорец в последните два сезона, независимо че Орлите премериха сили с грандове като Милан и Интер.

Несъмнено миланските колоси имат по-богата визитка, но не е трудно да се отрече, че отборът от северен Лондон демонстрира доста по-висока класа в последните години.

Едно е ясно, Моуриньо няма да допусне подценяване, каквото очевидно имаше в мача с белгийския Антверп, когато Шпорите допуснаха загуба с 1:0.

Специалният мач на Лудогорец... срещу Специалния 2

Друг любопитен щрих е, че звездата на Тотнъм Гарет Бейл, който неотдавна се завърна в северен Лондон под наем от Реал (Мадрид), вече е излизал срещу Лудогорец.

Мощният уелсец бе титуляр и в двата мача на Кралския клуб срещу разградчани преди шест години, като на “Сантяго Бернабеу” дори реализира второто попадение при победата с 4:0.

Моуриньо пък има и други успехи над български тимове. Освен успехът над Локо (Пловдив) през септември, португалецът на два пъти надви Левски в дебюта на Сините в груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година.

Лудогорец също има опит с посрещането на утвърдени английски клубове, при това представянето на разградчани беше повече от достойно – 2:2 срещу Ливърпул през 2014 г. и минимална загуба с 2:3 от Арсенал година по-късно с шармантния гол на Месут Йозил.

Като цяло английски тимове са гостували 19 пъти в България, записвайки 14 победи, три равенства, а инкасираните загуби са само две. Пораженията на англичаните са от знаменития тим на ЦСКА от началото на 80-те години на миналия век. Тогава Армейците поставят на колене действащите европейски шампиони Нотингам Форест и Ливърпул.

Така че, какъвто и резултат да се получи тази вечер, Лудогорец и Разград трябва да бъдат горди. Защото в техния град за пореден път пристига отбор от най-висока класа…