Спектакъл на Гарет Бейл при разгром на Тотнъм срещу Шефилд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уелската звезда заби хеттрик във вратата на "остриетата"

Тотнъм разгроми Шефилд Юнайтед с 4:0 в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” ще се запомни с хеттрика на Гарет Бейл, а едно попадение реализира Хьон-мин Сон.

С този успех воденият от Райън Мейсън отбор запази шансове за класиране в Топ 4, но ще се надява на грешни стъпки на Челси в следващите мачове. В момента “шпорите” са с актив от 56 точки на 5-ото място и изостават с пет пункта от “сините”.

Тотнъм имаше тотално надмощие през първата част, като отправи десет удара към вратата на съперника. Пет от тях намериха очертанията на вратата, но домакините отбелязаха само един гол. Това се случи в 36-ата минута, когато Серж Орие комбинира с Гарет Бейл, който със страхотен изстрел прониза Аарън Рамсдейл за 1:0.

Доминацията на Тотнъм продължи и след почивката. В 51-вата минута гол на Хьон-мин Сон бе отменен след намеса на ВАР, но в 61-вата Гарет Бейл удвои аванса на “шпорите” – 2:0.

Осем минути по-късно уелсецът оформи своя хеттрик. С втора асистенция се отличи Серж Орие, а Бейл реализира деветото си попадение във Висшата лига за сезона – 3:0.

В 77-ата минута домакините отбелязаха четвърто попадение. “Шпорите’ отнеха топката в средата на терена, след което бързо преляха в нападение и Стийв Бергвайн намери Хьон-мин Сон, който със страхотен удар по диагонала вкара за 4:0, като така бе оформен крайният резултат.