google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хазартният оператор подкрепя футболни клубове по цял свят и е спонсор на големи турнири

Betano е сред най-известните сайтове за онлайн залагания в цял свят. Хазартният оператор е собственост на Kaizen Gaming, който е е един от най-големите доставчици на онлайн залози в света. Брандът Betano.bg има силно присъствие и милиони клиенти на пазарите в Европа и Латинска Америка, като наскоро също проби и в Северна Америка. Една от причините за възхода на букмейкъра е Betano спонсорства. Хазартният оператор си партнира с водещи футболни клубове в цял свят и тук ще разгледаме на кои отбори помага Бетано, а освен това бе спонсор на Европейското първенство 2024 и Копа Америка 2024, чиито логота са позиционирани в долната част на бетинг платформата.

Бетано си партнира с най-известните клубове в Португалия

Betano има много силно присъствие в Португалия. Хазартният оператор е партньор с водещите клубове от Примейра лига – Спортинг Лисабон, Бенфика и Порто. Букмейкърът също е бил спонсор на Брага и Маритимо. Партньорските взаимоотношения с Спортинг Лисабон, Бенфика и Порто носят много известност на Betano.bg. Хазартният оператор е рекламиран в мачове с най-големите клубове в света в Шампионска лига. Освен това двубоите на португалските грандове се гледат от милиони зрители и Бетано попада на фокус. През пролетта на 2024 г. Betano удължи партньорството си с Бенфика за още 3 години. Така букмейкърът остава официален спонсор на лисабонци до сезон 2025/26. Освен че се показва на официалната фланелка, договорът между отбора и оператора включва различни съвместни функции и активности.

Betano навлезе и във Висшата лига на Англия

Спонсорства на Betano - кои отбори подпомага букмейкърът? 1

Астън Вила и Betano обявиха партньорство през 2024 г. Така Kaizen Gaming със своята марка Бетано прави дебют като спонсор и във Висшата лига. От Астън Вила изразиха задоволство, че Бетано е новият основен партньор на клуба. Крис Хек, президент на бизнес операциите на тима, заяви, че двете страни “споделят ангажимент за високи постижения”. От гръцката бетинг компания пък заявиха, е успехите на Астън Вила напоследък съвпадат с прогреса и постиженията на Betano.

Betano е партньор на водещите клубове в Гърция

Бетано е гръцки букмейкър и е съвсем логично сериозно да инвестира пари в местни клубове. Грандовете Панатинайкос, Олимпиакос и ПАОК са спонсорирани от хазартния оператор. Техните емблеми виждаме в долната част със спонсорства на сайта betano.bg. Гръцкият футбол е във възход и Бетано има заслуга за това. Инвестициите на бетинг компанията помагат на отборите за по-добри резултати. През сезон 2023/24 тимът на Олимпиакос спечели турнира Лига на конференциите, а почти всяка година гръцките клубове достигат до заключителни етапи на европейски клубни турнири.

Други партньорства на Бетано с европейски клубове

Betano е партньор на още известни футболни отбори на Стария континент. Букмейкърът е спонсор на румънските ФКСБ и Университатя Крайова. Първият тим е сред най-известните отбори на Балканите, като има най-много спечелени трофеи в Румъния. Чешките грандове Виктория Пилзен и Спарта Прага също са сред клубовете, спонсорирани от букмейкъра. Те редовно играят в европейските клубни турнири и за Бетано е важно да има отношения с популярни отбори. В сайта на хазартния оператор виждаме, че подпомага и кипърски отбори – грандовете в страната АПОЕЛ Никозия и Аполон Лимасол.

Спонсорства на букмейкъра в Южна Америка

Спонсорства на Betano - кои отбори подпомага букмейкърът? 2

Бетано е много силен в Латинска Америка, като подпомага клубове от Чили, Перу, Бразилия и други държави. Атлетико Минейро и Флуминензе са два от бразилските грандове, с които доставчикът на онлайн залагания има партньорски отношения. Освен това букмейкърът е спонсор и на цялата бразилска елитна дивизия, която носи името Серия А Бетано. Чилийският гранд Универсидад де Чили също бе сред подпомаганите клубове от букмейкъра. Отскоро виждаме, че Бетано е спонсор и на перуанския Мелгар – един от най-известните клубове в страната.

Бил ли е спонсор Betano и на български клубове?

Малко след навлизането си в България, букмейкърът Betano стана официален спонсор на Локомотив София. Донякъде изненадващо гръцката бетинг компания се спря на ‘червено-чернте’ – може би съседите ни не са искали да инвестират в българските грандове. Локомотив София бе партньор с Бетано до края на сезон 2023/24. След това букмейкърът спря да спонсорира “червено-черните” и към момента няма партньорски отношения с други отбори в България.

Betano навлезе на големите международни турнири през 2024 г. 

Спонсорства на Betano - кои отбори подпомага букмейкърът? 3

Освен на футболни клубове, Бетано беше официален спонсор и на цели първенства. През 2024 г. хазартният оператор буквално превзе пазара и беше най-коментираният бранд във футболните среди. Гръцката бетинг компания стана официален партньор за залагания на Европейското първенство 2024 и Копа Америка 2024. Сайтът betano.bg предлагаше уникални оферти и възможности за онлайн залозите на мачовете от турнирите, а по време на първенствата рекламата на хазартния оператор на събитията бе доста сериозна.

Заключение

Betano е сред най-големите букмейкърски компании в света и основен партньор на топ футболни отбори. Стремежът на Бетано е да се популяризира още повече и до 2025 г. може да очакваме нови партньорства на букмейкъра. Остава въпросът дали хазартният оператор отново ще инвестира в български клуб или ще го видим да пробива в големи първенства като Ла Лига и Серия А.