Без публика при подновяване на Ла Лига до лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболните срещи и останалите спортни събития в Испания ще се провеждат пред празни трибуни, поне до края на лятото. Информацията идва от кмета на Мадрид – Хосе Луис Мартинес-Алмейда.

Градоначалника даде интервю за испанското радио Onda Cero, в което сподели още, че коронавирусната пандемия вероятно “няма да може да бъде контролирана” дотогава, за да се подновят събитията с много зрители. “През пролетта и лятото няма да има никакви масови събития в Испания, а може би дори и есента. Защото очевидно ситуацията няма да бъде напълно под контрол. Ще трябва да се приспособим към създалата се обстановка и да променим своите навиците и поведение, дори след като ни бъде позволено да се върнем на улицата”, сподели той.

Испания продължава да е една от най-пострадалите от заразата. В страната вече са потвърдени повече от 190 000 души, а 20 000 от тях загубиха живота си.

“Ла Лига” едва ли ще започне преди края на май. Президентът на футболната федерация също обяви, че “не очаква мачовете да се играят пред публика”.

“Футболните мачове без фенове през лятото са възможни, стига да се спазват всички условия за безопасност”- каза още Мартинес-Алмейда.

От испанската федерация вече обявиха , че ако първенството не се поднови, в евротурнирите ще участват първите четири отбора от временното класиране. На този етап това са Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад. Мартинес-Алмейда призна още, че е било “грешка” феновете на Атлетико Мадрид присъстват на мача от Шампионската лига срещу Ливърпул. Близо 3000 привърженици на “дюшекчиите” присъстваха в срещата на 11 март, само дни преди испанското правителство да обяви извънредно положение, което се очаква да остане в сила поне до 26 април.