Sport: Джини Вайналдум прие офертата на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нидерландският халф на Ливърпул Жоржиньо “Джини” Вайналдум е приел офертата на Барселона и съвсем скоро ще сложи подпис под контракт с клуба, воден от неговия сънародник Роналд Куман, твърди популярният вестник Sport.

Sport: Джини Вайналдум прие офертата на Барса 1

Според изданието, работоспособният дефанзивен халф, известен със способностите си да покрива огромен периметър от игралното поле, ще подпише договор за три години с тима от “Камп Ноу”.

Sport съобщава, че Барса е готов да плати до 20 милиона евро за привличането на 29-годишния Вайналдум, който акостира на “Анфийлд” през 2016 година.

Сделката изглежда логична, тъй като мърсисайдци са в процес на финализиране на привличането на халфа на Байерн Тиаго Алкантара.

Борбеният полузащитник Вайналдум бе ключова фигура във формацията на Юрген Клоп, спечелила Шампионската лига през 2019 година, както и първа титла в Премиър Лийг след 30-годишна пауза.

Миналия сезон Вайналдум изигра 47 мача за Ливърпул, в които отбеляза 6 гола. Договорът на полузащитника с мърсисайдци изтича в края на следващия сезон.

Нидерландският национал досега е записал общо 187 срещи за Червените с 19 гола и 16 асистенции.