Спортист (Своге) е на крачка от завръщане в Първа лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шоколадите" не сбъркаха в последния двубой от сезона

Днес се изиграха последните сблъсъци от Втора лига, след които стана ясно кои тимове ще се простят с професионалния футбол през следващия сезон и кой ще бъде участникът в плейофа за влизане в Първа лига.

Големият победител от днешният кръг е тимът на Спортист (Своге), който победи Добруджа (Добрич) с минималното 1:0 и си осигури място на баража за влизане в Първа лига. В него “шоколадите” ще играят срещу завършилия на 14-та позиция в елита на българския футбол. За момента тази позиция е заемана от Хебър (Пазарджик), но класирането може да се промени в последния кръг, който ще се изиграе на 5-ти юни от 18:30 часа.

Докато футболисти и фенове празнуваха в Своге, емоциите в Перник, Созопол и Бистрица бяха на противоположния полюс. Тимовете на Миньор (Перник), Созопол и Витоша (Бистрица) изпаднаха в Трета лига, след като показаха неубедителни изяви през по-голямата част от сезона. Созопол категорично загуби последния си мач с 3:0 от дубъла на ЦСКА 1948 и загуби шансове за спасение. Подобно на Созопол, Витоша също загуби последния си мач, но с 1:2 от Крумовград. Миньор, от друга страна, успя да свърши своята част побеждавайки Янтра с 1:0, но Струмска Слава се наложи с 3:1 над Марица (Пловдив) и запази мястото си във Втора лига, за сметка на перничани.