Спряха правата на Яблонски до 2022 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият бранител на Левски Давид Яблонски, който остави доста добри впечатления по време на престоя си в лагера на Сините между 2017 и 2019 година, беше лишен от състезателни права до 1 януари 2022 година заради участие в манипулирани мачове в Чехия.

Разследването включваше защитника, още 15 футболисти и един ръководител, а през 2018 година самият Яблонски получи 18-месечна условна присъда, както и глоба от 20 000 чешки крони.

Яблонски бе главен заподозрян по обвинението след скандал, който гръмна през 2013 година. Той бе посочен като организатор на група играчи, които са се свързали с представители на тото мафия, за да им предложат да уреждат резултати на двубои при младежи и юноши.

Разкритията на следствието стигнаха до азиатски бизнесмени, които са плащали до 60 000 евро, за да бъдат манипулирани резултати от мачове. Един от тях е от Първа лига на Чехия – между Теплице, в чийто редици тогава играеше Яблонски, и Чешке Будйовице.

В момента Яблонски е футболист на полския Краковия, като договорът му е до лятото на 2022 година, но не се знае дали няма да бъде прекратен от ръководството на клуба заради сериозната санкция.

С екипа на Сините Яблонски записа 75 мача, в които реализира 12 попадения.