Стамен Белчев връща Тиаго в стартовия състав срещу Б36 Торшавн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Португалският полузащитник Тиаго Родригес ще попадне в титулярния състав на ЦСКА срещу Б36 Торшавн от Фарьорски острови в утрешното домакинство на “армейците” от третия квалификационен кръг на Лига Европа, твърди “Тема Спорт”.

Последният двубой на опитния халф в стартовите 11 в мача бе срещу малтийския Сиренс на 27 август в първия квалификационен кръг на ЛЕ. Причината за отсъствието на Тиаго от стартовия състав е, че получи контузия точно преди двубоя със Славия в първенството в края на миналия месец и дори се наложи да премине през няколко възстановителни процедури в родината си.

След завръщането си към тренировъчен процес Тиаго бе резерва в трите мачана ЦСКА, но се появи в игра като смяна и срещу Черно море, и с БАТЕ, и в неделя с Лудогорец. На “Тича” и срещу БАТЕ португалецът дори имаше заслуга за късните голове за равенството 1:1 с варненци и за крайното 2:0 над беларуския гранд. До момента от треньорския щаб се стремяха да не натоварват португалеца след контузията, но той вече е в оптимална кондиция и ще може да стартира като титуляр срещу Б36 Торшавн.

Сгъстената програма на ЦСКА ще принуди наставника Стамен Белчев да потърси освежаване на състава. Възможно е Тиаго да замени Амос Юга или преквалифицирания напоследък ляв бек Жеферсон в халфовата линия. Има вероятност да видим Тиаго зад нападателя, а резерва да остане онатрупалият умора Санкаре. Италианецът Стефано Белтраме пък почти сигурно отново ще остане резерва.