google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първоначално нападателят е взимал 4000 лева, а впоследствие месечното му възнаграждение е скочило до 6000 лева.

Фейсбук страница “Синя приказка”, която е популярна сред привържениците на Левски с достоверната си информация относно всичко, което се случва в клуба, разкри месечното възнаграждение на бившите вече футболисти на столичани – Илия Димитров и Симеон Славчев.

По-рано днес се появиха спекулации, че настоящият нападател на Локомотив София е прибирал по 10 000 лева на “Герена”, което твърдение “Синя приказка” обори.

“Днес съм free, понеже си свърших много добре работата и канадския ми работодател във фирмата за чистене на прозорци, реши да ме награди с отпуск. И викам да ви нахвърля някои подробности, които се пишат днес.

Заплатата на Илия Димитров беше 4к лв, Божков му я вдигна на 6к с тендеция да се увеличава всяка следваща година, но едва ли е стигнала 10к. Когато Сираков дойде и се наложи да им ги намаля или да маха скъпоплатените треньори и играчи, той звъня на бащата на Илия, който няма да му казвам името, но е една дупнишка мутра, като нашата язовирската, и категорично отказа да бъде намалена заплатата на сина му, даже се е държал супер нагло.

Относно Славчев, той в Азербайджан вземаше 600к евро на година и беше тогава национал. Заплатата му в Левски беше точно 20к евро, а не 22 както се пише. Но точно тогава станаха нещата около Божков и той тая заплата май дори един път не си я взе. След това тогавашното ръководство сключи споразумение с играча да си намали заплатата на 10к лв до края на 2021г. От следващата година до края на договора му през 2022г тя трябваше да стане пак 20к евро. Тук само вмъквам, че като дойде Боримиров, наизлязоха статии от близки до него журналисти как той вече бил намалил претенциите на Славчев наполовина, а то сега се оказва, че нищо не е намалил. Намалението се дължи на това споразумение, което сключиха екипа на Божков и поне за една година успяха да го накарат да си я намали на 10к лева и това да смъкне не малка част от претенциите му…”, се казва в написаното от “Синя Приказка”.