Станимир Стоилов отказал да вземе акциите на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарния треньор и футболист на Левски Мъри Стоилов е отказал възможността да придобие акциите на „сините“, информира вестник „Меридиан мач“.

Към треньорът, вкарал отбора в групите на Шампионската лига, е било отправено предложение да стане част от сдружение на ветераните, на което да бъде прехвърлен мажоритарния пакет от акциите на клуба. Идеята на въпросното сдружение е била Стоилов да се превърне в лицето на този проект, защото е обичан от феновете, а и през годините се е доказал като огромен професионалист, който умее да изкарва клуба, където работи, на голяма финансова печалба. Точно така стана по време на престоите му в Левски и Астана, където постигна пробиви в европейските турнири.

Мъри обаче категорично е отказал да се забърква в истерията около акциите на „сините“. Той е изтъкнал, че е преди всичко е футболен треньор, а според него, на чело на клуба трябва да застене солиден бизнесмен, който е способен да финансира клуба.

В последните няколко седмици излязоха различни информации, който казват, че Стоилов може да стане новия треньор на Левски, ако акциите сменят собствеността си. Истината обаче е, че Мъри няма да застане начело на клуба, без значение кой е собственик. Бившият селекционер на националния отбор многократно е заявявал, че няма планове да се връща да работи в България и това не се е променило през последните месеци. Не става въпрос за пари. Припомняме, че преди около две години, екс собственика на „сините“ Спас Русев призна, че е предложил заплата от 60 хил. евро на Станимир Стоилов, но последния е отклонил и това предложение.