Станимир Стоилов поема новак в руския елит?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът е сред вариантите за треньор на Нижни Новгород

Новакът в руската Премиер лига Нижни Новгород е опция за българския треньор Станимир Стоилов. Руският канал „Мач ТВ“ съобщава, че родният специалист може да застане начело на Нижни Новогород преди началото на новия сезон.

Стоилов бе свързван със завръщане на „Герена“ през последните дни, като се смята, че той ще води „сините“, ако в клуба пристигне новият английски собственик. Сега пред Мъри обаче има и втори вариант за продължаване на треньорската кариера.

Конкурент на Стоилов евентуално за треньорския пост в Нижни Новгород ще е Александър Кержаков. Бившият руски нападател е смятан и за фаворит за позицията, тъй като има по-голям опит в местния футбол, където води Том, пише “Труд”. Все пак в Нижни Новгород едва ли ще подминат с лека ръка варианта да вземат Стоилов, особено като се има предвид фурора, който треньорът направи с казахстанския Астана, с който 4 пъти бе шампион и направи пробив в групите на Шампионската лига.

Ръководните фактори в Нижни Новгород ще помислят още известно време, като окончателното решение за новия наставник ще бъде взето до 5 юни.

В същото време Станимир Стоилов все още не е коментирал информациите за негово връщане на „Герена“. Предполага се, че специалистът иска да се увери в сериозните намерения на новия собственик, преди да каже „Да“.