Станимира Петрова загуби на старта в Токио, обмисля отказване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Боксьорката ни допусна дискусионно поражение с 2:3 съдийски гласа срещу Марсела Кастанеда от Колумбия

Станимира Петрова претърпя поражение още в първия си мач на олимпийския турнир по бокс в категория до 57 килограма.

Тя допусна загуба с 2:3 съдийски гласа от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда и не успя да продължи към 1/8-финалите.

Българката влезе уверено в срещата, но след това Кастанеда успя на няколко пъти да намери добре главата й и това донесе аванс в първата част. Вторият рунд започна с точни крушета на Стани, а след като скъси дистанцията си с Кастанеда, нанесе още един десен прав, с което прати частта в своя полза.

В третия рунд Петрова започна с отлична комбинация десен-ляв. Размяната на удари продължи, но нашето момиче не успя да развие достатъчно добра атака, за да обърне развоя в своя полза и съдиите присъдиха победата за съперничката й.
Станимира Петрова загуби на старта в Токио, обмисля отказване 1
Това вбеси нашата представителка, която след края на мача дори загатна, че обмисля въобще да спре с боксовата си кариера. “Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Успех на всички мои съотборници, на всички български спортисти. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба.”, заяви тя след като слезе от ринга.