Станков: Не може да се търси вината само в треньорите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дори и малко да се забавят резултатите, трябва да се тръгне в правилната посока", категоричен е той.

Бившият наставник на ЦСКА – Александър Станков, говори за последните събития около клуба и проблемите при “червените”.

Специалистът смята, че на стадион “Българска армия” трябва да изготвят цялостна стратегия за бъдещето.

“Не искам да се превръщам точно в този момент в хората, които само критикуват, защото съм бил в подобна ситуация и знам, че отборът има нужда от подкрепа. Но аз още отпреди казвам, че нещо не е наред в играта на ЦСКА, макар че завършихме на точка от титлата. Тимът вече дълго време не изглежда по начина, който подхожда на ЦСКА”, каза Станков пред “Тема Спорт”.

“Нещата са много комплексни и дълбоки, не може да се търси вината само в треньорите. Някои хора трябва да поемат своята отговорност. За мен от години длъжностите в нашия клуб са размити и няма точно определен профил кой за какво отговаря, за да поеме своята отговорност. Най-лесно е да се говори, когато си извън клуба, но това е моят роден отбор и мисля, че мога да изкажа мнение. Мен също ме боли от тази ситуация”, призна той.

“Не крия, че съм добър познат, бих казал приятел със собственика на клуба, сега има и други хора в управлението и това, което казвам сега, съм му го казвал и на него. Нещата не стоят добре”, обяви Станков.

“Изходът от тази криза зависи от един или два мача, от някоя победа. Но въпросът е, че трябва да се вземат генерални решения на високо ниво. На ЦСКА подхожда да има цялостна стратегия, подреден екип, визия, за да може клубът да тръгне напред. Дори и малко да се забавят резултатите, трябва да се тръгне в правилната посока. Защото в България сме царе на момента. Ще бием Лудогорец и пак ще се вдигнем във въздуха. Но това няма да значи, че проблемите в клуба са решени. А това трябва да се случи час по-скоро”, сподели още Сашо Станков.