Старокин: “Раздялата ми с Левски не е заради мача с Царско село”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Опитният бранител бил решил, че ще напусне Сините още преди злополучаната среща с Царете

Завърналият се в Пирин Орлин Старокин заяви, че причината за напускането на Левски не бива да се крие в мача с Царско село, когато той разгневи ръководството и феновете на Сините с наивно получен червен картон.

Нещо повече, 34-годишният играч обяви, че бил взел решение да си тръгне от “Герена” още преди дуела с Царете.

“Обстановката в Пирин ми е позната,” заяви Старокин, който стана четвъртото ново попълнение на Орлетата, пред БНР. “Не ми беше трудно да взема решеше да приема това предложение. Вярвам, че заедно ще изпълним целите и Пирин отново ще играе в елита на родния ни футбол.

“В Благоевград има много качествени футболисти, работи се професионално и заедно ще постигнем резултати. Разделих се с Левски без проблеми. Не искам да се връщам назад. Желая успех на всички в клуба.

“Лятото имах възможност да остана и в Кипър, но предпочетох да помогна на Левски. За съжаление и по ред други причини нещата не се получиха, имаше проблеми, записахме и много загуби.

“Не мисля, че изгонването ми в мача с Царско село е повлияло по някакъв начин на решението да се стигне до раздялата. Аз и за себе си бях решил да търся ново предизвикателство.”

В кариерата си Старокин е играл за отборите на Нафтекс, Черноморец (Бургас), Левски (София), казахстанския Иртиш, Локомотив (София), румънския Динамо (Букурещ), Ботев (Пловдив), Черно море, Витоша (Бистрица) и кипърските Алки (Ороклини) и Еносис (Паралимни).