google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В събота се навършват пет година от преждевеременната кончина на един от най-знаметитите футболисти в историята на Етър - Трифон Иванов

Велико Търново отново ще почете паметта на един от своите непрежалими футболни герои – Трифон Иванов.

Утре Общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Зоналният съвет на Българския футболен съюз организират възпоменателно събитие в памет на “виолетовата” легенда.

Старопрестолният град почита своя железен войн 1

В събота се навършват пет години от кончината на Трифон – един от героите от незабравимото световно първенство през 1994 година и почетен гражданин на старата българска столица.

Иванов ни напусна преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години.

Старопрестолният град почита своя железен войн 2

В ранните сутрешни часове на петъчния ден пред паметната плоча на любимеца на великотърновските фенове на централния вход на стадион „Ивайло“ ще бъде подреден траурен кът, а в 11.00 часа Негово Високоблагоговенство свещеноиконом отец Асен ще отслужи заупокойна молитва в памет на бившия капитан на националния отбор по футбол.

Един от звзедните съотборници на Иванов както в Етър, така и в националния отбор – Бончо Генчев, ще се върне назад във времето, а на панахидата в памет на легендарния бранител, който игра също за ЦСКА и Рапид (Виена) са поканени негови близки, приятели и всички, които помнят и обичат големия футболист.

Старопрестолният град почита своя железен войн 3

Във Велико Търново пазят жив спомена за безкомпромисния защитник с голямо сърце. Изграденият футболен терен с изкуствено покритие до спортното училище в града носи името му, а общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на Етър и организира съвместно с БФС турнир по футбол за деца.