google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният боксов промоутър Боб Аръм е готов да организира боксова файт карта в първата седмица на юни. 88-годишният американец заяви, че вече е провел разговори с всички негови бойци и планира първото събитие да бъде проведено в Лас Вегас.

„Говорих с почти всички боксьори. Планираме да стартираме в първата седмица на юни, по безопасен, сигурен начин. Ще го направим в Невада. Уговорихме се или сме близо до разбирателство с хотел. Можем да тестваме всички, ще ги затворим в балон и ще имаме мачове“, сподели Аръм пред онлайн радиото SiriusXM.

Ако подобна гала бъде проведена обаче едно е сигурно – мерките за безопасност ще намалят броя битки.

„За съжаление, тъй като се налага да се правят много тестове, това е допълнителна работа и грижа, затова ще ограничим двубоите в шоуто до 4, това е лошото. Хубавото е, че се надяваме да се разберем с ESPN да правим по две или три събития всяка седмица. Защото знаете, че в момента големите спортни мрежи не излъчват нищо на живо. А ако можем да им осигурим бокс, и то – на топ-ниво, това със сигурност ще привлече зрители“, заключи легендата.

Боб Аръм е промоутър на българина Кубрат Пулев, който очаква двубой за световната титла във версия IBF срещу британеца Антъни Джошуа. Битката е в очакване на официално потвърждение за дата и място, след като бе отложена, заради световната пандемия от Коронавирус. Аръм неколкократно заяви, че не се съмнява в победата на българина, който по неговите думи “тренира като луд”.