google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров загуби с 0:3 сета (3:6, 6:7, 2:6) от Стефанос Циципас в спор за място на 1/4-финалите на Ролан Гарос. Григор изигра силен втори сет, в който имаше всички шансове да го спечели, но той отиде на сметката на неговия съперник. Циципас бе по силен в сет номер 1 и сет номер 3, като не остави шансове на своя опонент и го елиминира от Ролан Гарос.

Първи сет

Стефанос Циципас започна по-силно първия сет и направи ранен пробив, за да има бърз аванс от 3:0 гейма. След това на корт “Филип Шатрие” нямаше пробиви, като Григор Димитров имаше три шанса да спечели подаването на съперника в деветия гейм. Българинът обаче не се възползва от шансовете си и Циципас реализира първия си ет бол, за да спечели с 6:3 и да поведе в резултата.

Втори сет

Вторият сет не предложи пробиви, като двамата тенисисти бяха стабилни на собствен сервис. До петия гейм на сета нямаше нито една точка за пробив, като тогава Гришо трябваше да отрази три точки за пробив и го направи, за да спечели гейма и да поведе с 3:2. Нови точки за пробив в следващите геймове нямаше, като при 6:5 гейма в полза на Григор, Циципас успя да се измъкне в дълъг гейм и да вкара сета в тайбрек.

Тайбрекът започна много лошо за Григор, който изостана с 0:3 точки. Все пак Гришо успя да навакса пасива си и да възстанови равенството. При 4:4 в тайбрека, двамата излезнаха на мрежата, като Циципас успя да надхитри българския тенисист. Малко след това Григор допусна елементарна грешка на ретур на втори сервис и Циципас получи сет бол при 6:5. Григор обаче изигра страхотна точка в следващото разиграване и успя да изравни за 6:6. Циципас имаше нов сет бол при това на собствен сервис при 7:6 точки, но Димитров успя да остане в сета с мощни удари от бекехнд.

В следващата точка Стефанос Циципас допусна непредизвикана грешка от форхенд. Така Григор получи първия си сет бол на собствен сревис, но в опита си да направи къса топка допусна грешка – 8:8 точки. След отличен сервис, българинът имаше нов сет бол. Гришо обаче пропусна чудесен шанс да спечели сета, след като допусна грешка от форхенд, опитвайки се да направи уинър. За наше съжаление, гръцкият тенисист спечели следващите две точки, подпомогнат и от грешка на Димитров на сет бола, с което с 11:9 точки взе тайбрека и поведе с 2:0 сета.

Трети сет

Загубата в тайбрека повлия на представянето на Григор Димитров в следващия сет. Българинът допусна пробив още в първия си сервис гейм и Циципас дръпна с 3:0 гейма. Гръцкият тенисист бе изключително стабилен на собствен сервис. Григор имаше нови проблеми в четвъртия гейм, като успя да спаси два брейк бола и да намали на 1:3. Стефанос Циципас обаче просто не грешеше в повечето разигравания и бе много ефективен. Световният номер 6 проби за втори път подаването на Димитров в осмия гейм и спечели третия сет с 6:3, с което и двубоя с 3:0.