Стефанов: До четвъртък Мартин Георгиев ще е играч на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Славия ще продължи да дава път на родните таланти, обяви Венци Стефанов

Босът на Славия Венцеслав Стефанов говори по много теми пред журналисти преди първата тренировка на столичния тим от лятната подготовка. Голямата бомба, която Стефанов пусна, е, че до четвъртък трябва да бъде официализиран трансферът на Мартин Георгиев в испанския гранд Барселона.

“До четвъртък трансферът на Мартин Георгиев ще бъде официализиран. Докато ние се занимаваме със Славия, радвам се, че г-н Загорчич разбира, ще даваме шанс на младите ни таланти. Не искам да се изхвърлям на ангро, но Мартин Георгиев ще бъде вторият българин, за който Барселона са дошли, харесали са го и са го поискали. Това само ме радва. Този футболист е и рожба на г-н Загорчич, той не се уплаши и му даде шанс в двата мача с Лудогорец, срещу ЦСКА, Царско село. Той е дете на 16 години и доказа, че в България има много таланти – като им се даде шанс, могат да отидат, където си искат”, заяви Стефанов.

“Днес прочетох едно безумно предложение на Ботев Пловдив – това може да го предложи някой, който няма общо с България, с българския футбол и с целите, които могат да имат нашите отбори и треньори. Как да имат успехи родните отбори, след като може да са пълни с чужденци. Това е безумие! От такива предложения, от такива неща, идват тези резултати, които виждаме. Десет години го говоря това, от втора урна ще идем в пета!

Повечето от феновете на Славия разбраха, че е по-добре Славия да съществува, да произвежда таланти, да се говори за Славия, че е един български отбор, отколкото да имам Чекиньо, Робертиньо, Мауриньо и т.н. Добре, да, взимаме шампионската титла, участваме някой друг кръг, тези футболисти си отиват и привържениците няма да могат да запомнят имената им. Феновете на ЦСКА, Ботев, Лудогорец дали ще ги запомнят, дали ще разказват на децата си за тези играчи – аз като дете съм бил тук, в обущарницата, Чоко Василев, Ларгов и т.н. Това помним ние – привържениците на Славия. Не мога да се гордея, че Ал Бакари е играл 2 сезона в клуба. Такива футболисти помня с някои инциденти и неща, които по-добре да не разказвам”, сподели Стефанов.