Стергиакис: Да играя в Англия беше детската ми мечта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Гръцкият вратар на Славия Антонис Стергиакис осъществи впечатляваш трансфер в английския Блекбърн. Той сподели, че няма търпение да започне работа, след като е сбъднал мечтата си да играе в Англия. Вратарят подписа 3-годишен договор с Роувърс и ще се бори за титулярно място на “Иууд Парк”.

„Наистина съм развълнуван да бъда тук. Сбъднах мечтата си да дойда и да играя в Англия, което беше моята цел като дете“, призна гръцкият вратар.

„От момента, в който започнах да гледам английски футбол и видях колко конкурентноспособно е първенството, целта ми беше един ден да заиграя в Англия. Когато си пускам футбол по телевизията, винаги е английски футбол. Тази страна е невероятна”, добави вратарят.

„Чаках да направя следващата стъпка от българския футбол, но не знаех къде ще бъде. Аз се изненадах, когато Блекбърн пратиха оферта за мен и сделката се случи много бързо”, сподели националът на Гърция до 21 г.

„Въобще не се замислих, веднага щом ми казаха за Роувърс, просто казах „да“. Знам, че клубът има велика история. Това е голям клуб с невероятна история и съм готов за тази следваща стъпка в кариерата ми. Ще работя усилено, за да бъда най-добрият вратар, който мога. Искам да работя усилено и да играя добре. Никой не знае какво ще се случи в бъдеще, но това е добра възможност за мен“, каза още Антонис Стергиакис.