“Щастлива развръзка” в Червен бряг преди мача с Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Седмица преди очаквания с голям интерес сблъсък в първия кръг в турнира за Купата на България с Левски,  задушаваният от тежка финансова криза Партизан (Червен бряг) обяви, че спира тренировки, заради неизплатени премии и заплата.

Само час по-късно обаче настъпи е хепи-енд…

Щастлива развръзка около проблема, за който сигнализираха играчите по-рано днес. Получихме потвърждение от ръководството на отбора, че футболистите ще получат забавените възнаграждения. Още от сутринта е била в ход организация по осигуряване на необходимите средства и решението за изплащането на възнагражденията е било взето около час преди публикуването на информацията. Мачове с “Левски” и “Спартак” (Плевен) ще има, а също така няма да бъде прекъсван тренировъчният процес.

Двубоят с Левски от 1/16-финалите в турнира за Купата на България е насрочен за сряда, 21 октомври, от 14.30 часа.

По-рано днес играчите на тима разкриха, че не са им изплатени 6 премии и 1 заплата, а също така липсвала комуникация с община Червен бряг.

Ето и какво бяха обявили от третодивизионния Партизан:

В навечерието на престижното домакинство на ПФК Левски и очертаващия се празник за феновете на футбола в региона, футболистите на “Партизан” пожелаха да информират обществеността за сериозната финансова криза, в която се намира клубът. Към момента натрупаните задължения към играчите се равняват на 6 премии и 1 заплата. Неизплатените суми, а също и липсата на комуникация по въпроса с представителите на Община Червен бряг, пораждат необходимостта от предприемане на крути мерки от страна на футболистите. Считано от днес, тренировъчният процес се преустановява, до изчистване на поне част от задълженията към играчите. В допълнение, футболистите предупреждават, че провеждането на двете домакински срещи, срещу Спартак (Плевен) и Левски (София), също е поставено под въпрос.