Ще донесат ли играчите на Мъри нова радост на “синя” България?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мечтата на всички фенове на Левски е класиране за груповата фаза и гарантирането на близо 3 милиона евро, което ще е огромно богатство в сегашната тежка ситуация, в която е изпаднал клубът.

Тимът на Левски, който вече няколко месеца върви във възходяща линия, гостува тази вечер на Хамрун Спартанс в първи двубой от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Срещата между двата тима, която ще се проведе на Националния стадион на Малта, започва от 20:30 часа, а главен съдия на сблъсъка ще бъде Вили Делажод от Франция.

Възпитаниците на Станимир Стоилов са сочени за фаворити срещу състава на Хамрун Спартанс, след като напълно заслужено елиминираха съпротивата на гръцкия гранд ПАОК Солун в предния кръг с общ резултат 3:1.

Любопитно е, че това ще бъде първият в историята мач на Левски срещу отбор от тази островна държава.

Във вчерашния ден наставникът на “сините” Мъри Стоилов ясно заяви, че подценяване в такава среща не може да има и добави, че столичани са на едно ниво с Хамрун.

Малтийският състав стигна до тази фаза от Лигата на конференциите, след като отстрани арменския Алашкерт и босненския Вележ Мостар.

Очакванията са под рамката на вратата за Левски да застане Николай Михайлов, а Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван деер Каап и Хосе Кордоба да бъдат тримата централни защитници в схема 3-4-3.

Жереми Петрис и Цунами би трябвало да започнат на двата фланга, а Филип Кръстев и Георги Миланов да си партнират в халфовата линия.

В предни позиции отново ще действат Роналдо, Уелтън и Билал Бари, като надеждите на феновете са, че офанзивното трио отново ще бъде на висота и ще зарадва “синя” България с нова порция голове срещу Хамрун.

Ако столичани успеят да отстранят малтийския отбор, то те ще се изправят в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу загубилия от двойката на Лига Европа – АЕК Ларнака или Партизан.

Букмейкърът Sesame.bg дава предимството на страната на Левски с коефициент от 1.69 срещу 4.33 за Хамрун. Равенството пък е със ставка от 3.60.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Хамрун: Бонело, Борг, Емерсон, Биеличич, Корбалан, Прша, Гюламие, Камензули, Додо, Джони, Машике

Левски: Николай Михайлов, Сонко Сундберг, Келиан ван деер Каап, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Уелтон и Билал Бари.