Ще има реформа във футбола за предпазване здравето на играчите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) ще се опита да облекчи календара за футболистите

Броени часове преди кошмарния инцидент с Кристиан Ериксен в края на първата част на Дания – Финландия на Евро 2020, от Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) споделиха, че в близко бъдеще ще се направи всичко възможно графикът на футболистите да бъде разреден, като целта е да се гарантира здравето на състезателите.

Именно инцидентът с футболиста на Интер е възможно да ускори процеса, тъй като в последната година календарът за играчите излезе извън всякакви рамки заради пандемията от COVID-19, която го обърка тотално и се стигна до това, че футболистите трябваше да играят на всеки 2-3 дни в продължение на месеци.

“За последните 4 години футболистите по света ни казаха, че календарът не е направен адекватно. Не отговаря на нуждите на футболистите. Условията по време и около мачовете изтощават психологически. В следващите месеци ще преговаряме с ФИФА и с останалите заинтересовани страни за изготвяне на по-приемлив план, който да гарантира сигурността на играчите на и извън терена. За нас гласът на футболистите е най-важният в този разговор”, заяви генералният секретар на съюза Йонас-Баер Хофман в отворено писмо.