Добави коментар
Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) ще се опита да облекчи календара за футболистите

Броени часове преди кошмарния инцидент с Кристиан Ериксен в края на първата част на Дания – Финландия на Евро 2020, от Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) споделиха, че в близко бъдеще ще се направи всичко възможно графикът на футболистите да бъде разреден, като целта е да се гарантира здравето на състезателите.

Именно инцидентът с футболиста на Интер е възможно да ускори процеса, тъй като в последната година календарът за играчите излезе извън всякакви рамки заради пандемията от COVID-19, която го обърка тотално и се стигна до това, че футболистите трябваше да играят на всеки 2-3 дни в продължение на месеци.

„За последните 4 години футболистите по света ни казаха, че календарът не е направен адекватно. Не отговаря на нуждите на футболистите. Условията по време и около мачовете изтощават психологически. В следващите месеци ще преговаряме с ФИФА и с останалите заинтересовани страни за изготвяне на по-приемлив план, който да гарантира сигурността на играчите на и извън терена. За нас гласът на футболистите е най-важният в този разговор“, заяви генералният секретар на съюза Йонас-Баер Хофман в отворено писмо.

Добави коментар
Гласувай: